OFFICIEEL: Geen Antwerp, wel Bayern München voor Blind

OFFICIEEL: Geen Antwerp, wel Bayern München voor Blind

5 januari - 21:20
5

Daley Blind is officieel speler van Bayern München. De 32-jarige verdediger tekent bij de regerend Duits landskampioen een contract tot het einde van het seizoen.

Donderdagochtend lekte het spectaculaire nieuws uit. Blind leek te kunnen kiezen tussen Royal Antwerp FC, Real Sociedad of de Amerikaanse MLS, maar het is Bayern geworden. Der Rekordmeister zocht met spoed naar een linksbenige verdediger, nadat Fransman Lucas Hernández op het WK een zware blessure opliep.

Blind stapt transfervrij over, doordat zijn contract bij Ajax voortijdig werd beëindigd in de laatste dagen van 2022. De routinier had in eerste instantie een verbintenis tot de zomer van 2023 in Amsterdam, maar deze is in onderling overleg een halfjaar eerder ontbonden.

"Ik kan niet wachten om hier te spelen", reageert Blind, die eerder uitkwam voor Manchester United, op de website van zijn nieuwe club. "We gaan nu het belangrijkste deel van het seizoen in, nu worden de prijzen verdeeld. Een club als Bayern kan elke prijs winnen. De honger naar titels was doorslaggevend in mijn beslissing. Ik zal alles geven."

Sportief directeur Hasan Salihamidzic bejubelt de komst van Blind. "We zijn erg blij dat Daley ons team komt versterken. Hij is een multi-inzetbare verdediger, die zowel op links als in het centrum kan spelen. Hij heeft een schat aan ervaring en leiderschapskwaliteiten. Ik weet zeker dat hij ons zal helpen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie