Blessin is klaar voor zijn volgende stap: België, Duitsland, eender waar

Blessin is klaar voor zijn volgende stap: "België, Duitsland, eender waar"

05-01-2023 21:00

Alexander Blessin is klaar voor een nieuwe opdracht. De voormalige coach van KV Oostende werd gelinkt aan RSC Anderlecht en Club Brugge, maar zij koven voor een andere pion. De Duitse trainer hoopt nu toch een nieuwe uitdaging te vinden.

De Duitser werd begin december ontslagen bij Genoa en zit sindsdien zonder club. Hij stond naar verluidt op de shortlist van Anderlecht en Club Brugge, maar zij kozen voor een andere coach. Hij wilde niet bevestigen dat er ook niet werd gesproken met beide clubs. "Jullie journalisten vragen mij dat altijd, maar alles moet juist vallen", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Blessin is alleszins klaar voor een nieuw project. Ook in België. "Ikzelf sta sowieso open voor eender welke nieuwe uitdaging. Een club in België, in Duitsland, iets buiten Europa… Er is geen masterplan. Ik heb zelfs mijn cursus Italiaans nog niet stopgezet met mijn privéleraar omdat ik me wil blijven verrijken", geeft hij aan.

Een job als bondscoach van België? Dat lijkt toch niet de volgende uitdaging te gaan worden. "Ik las dat Romelu Lukaku vooral Thierry Henry wilde", lacht Blessin. "Zelf denk ik dat mijn focus de volgende jaren toch meer op het dagelijks werk met een groep zal liggen", besluit Blessin.