Mertens heeft draai gevonden: Galatasaray weer koploper dankzij geweldige assist

Mertens heeft draai gevonden: Galatasaray weer koploper dankzij geweldige assist

05-01-2023 11:45 Laatste update: 11:54

De Turkse titelstrijd lijkt uit te draaien op een intense tweestrijd tussen het Galatasaray van Dries Mertens en het Fenerbahçe van Michy Batshuayi. Die eerste ploeg boekte woensdagavond haar zesde zege op rij, met dank aan een beslissende assist van haar Rode Duivel. Tegen Ankaragücü werd het zo 2-1.

Galatasaray kwam in eigen huis al vroeg op achterstand, maar trok de bordjes even snel weer in evenwicht. Vanaf minuut 20 begon ook Mertens zich met het spel te moeien. Eerst deed hij dat op minder fraaie wijze: door een gevaarlijke vrije trap of zelfs strafschop te proberen uitlokken. Tot twee keer toe ging de Rode Duivel vrij opzichtig liggen. De scheidsrechter van dienst gaf echter (terecht) geen krimp.

Net voor het half uur besloot Mertens zijn gouden voeten dan maar te laten spreken. Van aan de zijkant ter hoogte van de middenlijn lepelde de pocketaanvaller de bal vanuit het niets in de vijandelijke zestien. De ijskoele Bafetimbi Gomis moet je zo'n buitenkansje niet geven, al rondt hij het wel keurig af. Die 2-1 zou tot het einde van de wedstrijd op het scorebord blijven staan.

De tandem Gomis-Mertens draait de laatste tijd op volle toeren. De Franse topschutter zit nu aan zeven competitiedoelpunten, terwijl onze landgenoot naast drie treffers ook twee assists achter zijn naam heeft staan. Die leverde hij allebei aan zijn spitsbroerder af. In de Turkse Süper Lig telt Galatasaray nu 36 punten, eentje meer dan de rivalen van Fenerbahçe.