Ongelukkige Holzhauser zoekt oplossing: 'Duitse derdeklasser toont interesse'

Ongelukkige Holzhauser zoekt oplossing: 'Duitse derdeklasser toont interesse'

5 januari - 11:16
5

Een tweetal jaar geleden was hij nog een absolute smaakmaker in de Jupiler Pro League, maar dezer dagen komt Raphaël Holzhauser nauwelijks aan de bak bij Oud-Heverlee Leuven. Daar zit de Oostenrijker uiteraard ook zelf verveeld mee. Het Duitse 1860 München is alvast bereid om een reddingsboei toe te werpen.

Na de degradatie van K. Beerschot V.A., waar Holzhauser zich aan het grote publiek openbaarde, besloot de sierlijke linkspoot zijn carrière voort te zetten bij OHL. Voorlopig is er aan Den Dreef enkel een figurantenrol voor hem weggelegd. Van trainer Marc Brys kreeg hij nog maar 537 speelminuten. Holzhauser is daar zelf niet al te gelukkig mee en zou naar verluidt al uitkijken naar een andere werkgever, meldt Het Nieuwsblad.

In de Duitse derde klasse heeft dat de bal aan het rollen gebracht. 1860 München zou de komst van Holzhauser zien zitten. Gesprekken zijn echter nog niet geopend. De traditieclub uit München staat momenteel zesde in de 3.Liga en heeft nog perspectief op promotie. Ook enkele andere clubs zouden geïnteresseerd zijn in Holzhauser, al worden er geen namen genoemd.

Uiteraard heeft ook OHL zelf wat in de pap te brokken, aangezien de Oostenrijkse spelmaker er nog onder contract staat tot medio 2024. Ondanks het lage aantal speelminuten is het Leuvense bestuur er toch van overtuigd dat Holzhauser, tweede in de verkiezing van de Gouden Schoen 2020, nog een meerwaarde kan bieden. Erg happig op een vertrek is de club dan ook niet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s