Murillo kan Anderlecht verlaten: 'Braziliaanse club opent de onderhandelingen'

Murillo kan Anderlecht verlaten: 'Braziliaanse club opent de onderhandelingen'

05-01-2023 11:01
31

Amir Murillo zou RSC Anderlecht deze winter kunnen verlaten. Het Braziliaanse Botafogo heeft hem alvast op het oog. De traditieclub zoekt een nieuwe rechtsachter en is daarbij uitgekomen bij twee kandidaten, onder wie Murillo.

De Panamees streek drie jaar geleden neer in Brussel en is uitgegroeid tot een vaste waarde in het elftal. Na 114 wedstrijden in het eerste elftal van paars-wit zou het wel eens tijd kunnen zijn voor een nieuwe uitdaging. Botafogo is al in gesprek gegaan met Anderlecht, voorlopig zonder resultaat, meldt O Globo. De Brazilianen mikken op een huurovereenkomst mét aankoopoptie, die ze dan komende zomer zouden lichten.

De nood aan een rechtsback is blijkbaar hoog bij Botafogo, want het heeft ook onderhandelingen geopend met een andere kandidaat: Giovanni González, van RCD Mallorca. Die heeft misschien een streepje voor, aangezien González in tegenstelling tot Murillo géén vaste basisklant is. Mallorca zou hem dus eenvoudiger kunnen laten gaan. Hoe dan ook is Botafogo niet van plan om twee rechtsachters aan te trekken: de speler met wie het eerst een akkoord uit de bus komt, wordt het.

Hoe Murillo zelf staat tegenover een vertrek bij Anderlecht, is voorlopig onbekend. In het Lotto Park heeft hij nog een verbintenis tot medio 2025 lopen. Als de Brusselaars hem verkopen, zal er dus boter bij de vis moeten komen, zelfs bij een constructie met aankoopoptie. Veel alternatieven heeft Brian Riemer voorlopig trouwens niet om Murillo te vervangen.