Simons begrijpt keuze Vormer: Wel jammer dat hij geen echt afscheid kon nemen

Simons begrijpt keuze Vormer: "Wel jammer dat hij geen echt afscheid kon nemen"

05-01-2023 10:31
5

Na achtenhalf jaar bij Club Brugge staat Ruud Vormer voor een tweede Belgische uitdaging. Door een gebrek aan speelminuten is de gewezen Gouden Schoen verhuisd naar SV Zulte Waregem, waar het eerder strijden tegen de degradatie zal worden. Timmy Simons denkt dat Vormer de juiste keuze gemaakt heeft.

Simons weet waarover hij spreekt, want net als Vormer is hij een boegbeeld van Club en bovendien kent hij Zulte Waregem goed, aangezien hij er vorig seizoen nog trainer was. Dat de Nederlander uit Brugge zou vertrekken, zat eraan te komen. "Het is jammer dat hij geen echt afscheid heeft kunnen nemen, maar hij zat nu eenmaal in een andere situatie", werpt Simons zijn licht over de situatie bij Sporza.

Volgens de oud-international zal Vormer ook niet over één nacht ijs gegaan zijn. "Hij zei het zelf nog in Villa Sporza tijdens het WK: Vormer had al deels afscheid genomen", herinnert Simons zich, waarna hij parallelen ziet met de herfst van zijn eigen spelersloopbaan. "Ik heb het zelf ook meegemaakt destijds: je speelt steeds minder en dan volgt er overleg met het bestuur en de staf. Je accepteert dat dan of niet." 

Evenveel druk
Sportief zet Vormer bij Zulte Waregem onmiskenbaar een stap terug ten opzichte van de hoge standaarden bij Club Brugge. Dat betekent echter niet dat hij er kan uitbollen, benadrukt Simons. "Ook bij Zulte Waregem zijn er natuurlijk ambities. Ik denk dat er voor Ruud niet veel zal veranderen qua beleving."

"Bij elke club moet je presteren. Iedereen zal ook verwachten dat hij Zulte Waregem zal redden. De druk zal niet minder zijn dan bij Club Brugge, waar hij voor de prijzen moest spelen", voorspelt Simons nog. Dankzij zijn ervaring kan Vormer alvast een doorslaggevende factor worden in de degradatiestrijd van Essevee. "Zulte Waregem heeft gewoon jongens nodig die het klappen van de zweep kennen."