'Bakayoko maakt geen transfer: aanvaller wil seizoen afmaken in Eindhoven'

'Bakayoko maakt geen transfer: aanvaller wil seizoen afmaken in Eindhoven'

05-01-2023 10:20
1

Johan Bakayoko wil deze winter niet vertrekken bij PSV, meldt het Eindhovens Dagblad. De aanvaller werd de afgelopen weken in verband gebracht met een tijdelijke transfer, maar als het aan de Belgische belofte-international ligt, blijft hij gewoon in Eindhoven.

Dezelfde krant wist eerder te melden dat Bakayoko naar NEC Nijmegen kon, maar onze landgenoot kiest toch voor een verblijf bij PSV. De aanvaller wil zich bewijzen bij trainer Ruud van Nistelrooy. 'Hij wil via de weg van geleidelijkheid opklimmen bij PSV, dat nog altijd in de negentienjarige aanvaller gelooft', vertelt het ED.

Bakayoko is geen onbekende in het eerste elftal van de Eindhovenaren. Dit seizoen speelde hij zestien duels voor de club, waarvan er slechts vier voor Jong PSV waren. Hij maakte voor de belofteploeg twee doelpunten, maar ook scoorde hij twee keer in de Eredivisie en één keer in de Europa League. PSV haalde Bakayoko in de zomer van 2019 op bij Anderlecht. Daarvoor speelde hij in de jeugd van KV Mechelen en Club Brugge.