Ancelotti was toch tevreden over Hazard: Kleinere spelers lijden daar meer onder

Ancelotti was toch tevreden over Hazard: "Kleinere spelers lijden daar meer onder"

05-01-2023 10:00
1

Eden Hazard heeft een zoveelste kans bij Real Madrid opnieuw niet gegrepen. Zelfs op bezoek bij Cacereño, een vierdeklasser nota bene, kon onze landgenoot zich nauwelijks laten opmerken. Toch liet Carlo Ancelotti hem achteraf niet vallen. De Italiaan riep verzachtende omstandigheden in.

Los van de prestatie van Hazard had Real het bijzonder lastig om zich te ontdoen van haar tegenstander. Enkel een doelpunt van Rodrygo maakte het verschil: 0-1. Ancelotti klaagde na afloop van de partij vooral over de staat van het veld. "Hier kan je niet op voetballen", klonk het vernietigend bij Marca"Voor mij is dit geen voetbal, maar een andere sport."

De charme van bekervoetbal, zouden sommigen zeggen. Ancelotti ziet dat toch enigszins anders. "Het is leuk dat kleinere ploegen kunnen kampen en strijden met grotere ploegen. Dat is leuk voor de supporters, maar de supporters willen ook mooie wedstrijden zien", wikte en woog hij zijn woorden.

En dus verdient Hazard het niet om afgemaakt te worden, redeneert Ancelotti. "Ik was tevreden", verwijst hij naar de prestatie van de ex-Rode Duivel. "Het is lastig om spelers individueel te beoordelen, aangezien het onmogelijk was om te spelen. Kleinere spelers als Hazard of Rodrygo lijden daar meer onder, maar ze hebben geleverd."