El Khannouss (KRC Genk) genoemd bij Ajax: Houdt me niet bezig

El Khannouss (KRC Genk) genoemd bij Ajax: "Houdt me niet bezig"

05-01-2023 08:44
5

Bilal El Khannouss breekt dit seizoen helemaal door bij KRC Genk. Hij mocht zelfs met Marokko naar het WK. Inmiddels klinken er geruchten over Ajax, maar dat deert El Khannouss weinig. 

"Over de interesse van Ajax gaan al vele jaren geruchten, maar het zijn dan ook geruchten", reageert hij laconiek bij Het Belang Van Limburg. "Het houdt me niet bezig, ik wil ook niet te ver vooruit kijken. Mijn volledige focus gaat naar KRC Genk. Alles kan enorm snel veranderen. In stijgende, maar ook in dalende lijn.”

El Khannouss wil nu vooral topfit blijven bij KRC Genk. "Op een WK train je minder intensief dan bij je club, dat bleek ook uit de lactaattesten. Er trad sneller verzuring op, maar die achterstand is weer ingehaald. Ik had vandaag een heel goed gevoel na een zware training. Bovendien blijkt uit de testen dat mijn V02max hoger is dan bij de start van het seizoen. Ik beschik dus over een betere conditie."

Ajax wilde naar verluidt ongeveer twintig miljoen euro betalen voor El Khannouss. Op het WK speelde de middenvelder enkel mee in de verloren troostfinale tegen Kroatië.