'Invloed Lijnders op Anfield groeit: megadeal laten lopen, groen licht voor Gakpo'

'Invloed Lijnders op Anfield groeit: megadeal laten lopen, groen licht voor Gakpo'

4 januari - 15:10 Laatste update: 16:39
9

Liverpool heeft afgelopen zomer nagelaten om Christopher Nkunku vast te leggen. De nummer zes van de Premier League stond op pole position om de aanvallende middenvelder over te nemen van RB Leipzig, al zorgde assistent-manager Pepijn Lijnders er volgens The Telegraph samen met Jürgen Klopp voor dat de deal afketste.

Chelsea wist Nkunku vast te leggen, al maakt de Fransman het seizoen bij Leipzig af. Nog voordat The Blues zich officieel meldden in Duitsland, zou Liverpool de mogelijkheid hebben gehad Nkunku te contracteren. Op Anfield werd de spelmaker gezien als opvolger van Roberto Firmino, die aan het einde van dit seizoen lijkt te vertrekken. Hoewel de clubleiding Nkunku graag zag komen, staken Lijnders en Klopp een stokje voor de transfer.

Het is onduidelijk waarom Lijnders en Klopp het niet zagen zitten in Nkunku, al weet het Engelse medium dat de invloed van de Nederlander bij Liverpool groeit. Na het vertrek van Michael Edwards als sportief directeur in 2021, werd Julian Ward als opvolger aangesteld. Ward vertrekt aan het einde van dit seizoen, wat er naar verluidt voor zorgt dat Lijnders de touwtjes steeds steviger in handen krijgt. 

Mike Gordon, president van Liverpool-eigenaar Fenway Sports Group, heeft een stap teruggedaan, terwijl een andere directeur binnen de clubleiding, Ian Graham, vertrokken is. Naar verluidt moest de clubleiding voor een akkoord op de transfers van Luis Díaz, Darwin Núñez en Cody Gakpo langs Lijnders.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s