Spaanse media boren Hazard de grond in: 'Ancelotti beloofde, hij verscheen niet'

Spaanse media boren Hazard de grond in: 'Ancelotti beloofde, hij verscheen niet'

04-01-2023 11:16
21

Eden Hazard krijgt opnieuw vernietigende commentaren over zich heen in de Spaanse media. In de Copa del Rey kreeg de ex-Rode Duivel voor het eerst sinds oktober nog eens een basisplek van Carlo Ancelotti. Tegen CP Cacereño, nochtans slechts een vierdeklasser, kon de aanvaller eigenlijk niets laten zien. 

Bij dagblad Relevo vonden ze het voldoende om Hazards verschrikkelijke statistieken op te sommen. 'Nul goals, nul assists, nul schoten op doel, nul schoten in totaal, nul dribbels geprobeerd, nul voorzetten, nul gewonnen kopduels, nul overtredingen tegen, nul overtredingen mee', klinkt het lijstje simpelweg vernietigend.

Ook Sport sloot zich daarbij aan, weliswaar in woorden in plaats van cijfers. 'Nog maar eens een teleurstelling van Hazard', luidt de titel er. 'De Belgische aanvaller miste opnieuw een kans om zich te laten zien, hij was onzichtbaar in de wedstrijd en ondernam geen enkele doelpoging. Ze zeggen dat treinen maar een keer voorbij rijden, wel, Hazard heeft er een paar gemist sinds hij in Madrid is. In het voetbal kan je de trein niet missen.'

Camping Hazard
Eenzelfde geluid bij de twee grootste Spaanse sportkranten. 'Waar was Hazard? Ancelotti heeft hem minuten beloofd, maar hij is niet verschenen', opent AS cynisch. 'We zagen wel iets, maar lang niet genoeg voor iemand van zijn kaliber. Het is een nieuw jaar, maar het oude verhaal voor de Belg. Het is Camping Hazard. Het blijft niet te verklaren dat Hazard vier jaar geleden veranderde van een Galáctico naar een onzichtbare.'

Het slotwoord valt Marca te beurt. 'Ancelotti hield woord en stelde Hazard op, maar hij verdween. De recordaankoop leek niet gemotiveerd tegen deze ploeg en werd na een uur vervangen. Een vreselijke wedstrijd van de Belg, en daar heeft hij er nu zo veel van gehad dat we de tel zijn kwijtgeraakt.' Mogelijk werkt de wanprestatie van Hazard alsnog een winters vertrek in de hand.