Mitoma verovert nu ook de Premier League: vijfde basisstek, derde treffer is fraai

Mitoma verovert nu ook de Premier League: vijfde basisstek, derde treffer is fraai

04-01-2023 18:45
2

Brighton & Hove Albion heeft 2023 ingezet met een klinkende zege bij Everton FC: 1-4. Daar had het Leandro Trossard zelfs niet voor nodig. De Rode Duivel bleef negentig minuten op de bank, in tegenstelling tot basisklant Kaoru Mitoma, die de openingstreffer verzorgde. De oud-speler van Union Saint-Gilloise is stilaan een vaste waarde geworden.

Na een sterke huurperiode bij Union riep Brighton Mitoma vorige zomer terug naar het moedernest. In zijn eerste maanden moest de Japanner het voornamelijk stellen met (korte) invalbeurten, maar stelselmatig heeft hij zijn plekje veroverd. In deze kerstperiode mocht hij steevast starten vanop zijn geliefkoosde linkerflank. Het legde The Seagulls geen windeieren.

Op bezoek bij Southampton FC gingen ze winnen met 1-3, waarna Mitoma een doelpuntje voor zijn rekening nam in de weliswaar verloren kraker met Arsenal FC (2-4). In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar stond de flankaanvaller opnieuw aan het kanon. Na een kwartier profiteert hij van slecht uitstappen in de Everton-defensie om vervolgens beheerst af te werken. Voor Mitoma is het toch al zijn derde competitietreffer. Topschutter bij Brighton is nog steeds Trossard, met zeven stuks.