OFFICIEEL: Appiah (ex-Anderlecht) verlaat Ligue 1 voor rode lantaarn uit Ligue 2

OFFICIEEL: Appiah (ex-Anderlecht) verlaat Ligue 1 voor rode lantaarn uit Ligue 2

4 januari - 18:00
1

Dennis Appiah, ex-speler van RSC Anderlecht, zet 2023 in met een nieuwe werkgever. De rechtsachter heeft FC Nantes verruild voor AS Saint-Etienne. Best een opmerkelijke keuze, want nu gaat hij een verbeten degradatiestrijd in de Ligue 2 tegemoet.

Saint-Etienne maakte de transfer van Appiah bekend via haar officiële kanalen. De tienvoudige landskampioen rekent op de ervaring van de inmiddels dertigjarige verdediger, die van 2016 tot 2018 onder contract stond bij Anderlecht. Daar mocht hij proeven van zowel Europa als Champions League. Die bagage moet nu van pas komen om Saint-Etienne van een historisch dieptepunt te behoeden ...

Les Verts zakten vorig jaar weg uit de Ligue 1 en hebben die terugval duidelijk niet goed verteerd. Bij de jaarwisseling staan ze ook op het tweede niveau helemaal onderaan. Als rode lantaarn telt de traditieclub nu al zes punten achterstand op een veilige stek. Dat wordt dus minstens een half jaar knokken voor Appiah, die zich tot medio 2025 verbonden heeft. Ongetwijfeld even wennen, want met Nantes stond hij nog in de veilige middenmoot van de Ligue 1.