UEFA noemt Zeno Debast en Eliot Matazo 'Players to watch out for in 2023'

UEFA noemt Zeno Debast en Eliot Matazo 'Players to watch out for in 2023'

03-01-2023 17:10
22

Aan het begin van dit jaar maakte UEFA een overzicht met 40 'Players to watch out for in 2023'. Daarvan zijn twee spelers van Belgische afkomst. Het gaat om Eliot Matazo van AS Monaco en Zeno Debast, die speelt in de Jupiler Pro League voor RSC Anderlecht.

'Indrukwekkend in de achterhoede van AS Monaco. De voormalige Anderlecht-prospect heeft de afgelopen twee seizoenen regelmatig zijn opwachting gemaakt. Matazo is een vaste waarde geweest voor de Belgische U21-ploeg en zijn minuten op clubniveau zijn dit seizoen ook toegenomen', schrijft UEFA over de 20-jarige Matazo.

'Een lichtpuntje in een teleurstellend seizoen voor de Belgische reuzen, de centrale verdediger verscheen dit seizoen in elke competitiewedstrijd voor het WK en drong zich een weg naar de Belgische ploeg voor het toernooi', omschrijft UEFA de 19-jarige Debast. 

Matazo speelde dit seizoen 8 wedstrijden in de Ligue 1. Ook in de Champions League-kwalificatie kwam hij aan 195 minuten toe voor het Franse Monaco. Debast speelde 18 wedstrijden voor Anderlecht in het huidge Jupiler Pro League-seizoen en kwam ook nog eens 5 maal uit in de Conference League.