Antwerp op zoek naar uitblinker uit december: ontdekking Vermeeren of drie anderen

Antwerp op zoek naar uitblinker uit december: ontdekking Vermeeren of drie anderen

03-01-2023 21:25

Royal Antwerp FC heeft 2022 met gemengde gevoelens afgesloten. Dankzij een eenvoudige 4-0-zege tegen Standard Luik stootte het wel door naar de kwartfinales van de Croky Cup, maar in de Jupiler Pro League geraakte het niet voorbij KVC Westerlo (3-3). Om het jaar helemaal neer te leggen, mogen de fans nog op zoek naar de beste speler uit december. Revelatie Arthur Vermeeren is één van de vier kanshebbers.

Door de bijzondere timing van het WK kwam Antwerp in december slechts in twee officiële wedstrijden in actie, net als een heleboel andere JPL-clubs. Daarin boekte het dus wisselende resultaten. Na een 9 op 27 in de competitie is die geweldige kanonstart van voorheen alvast uitgedoofd. Toch zal The Great Old ook voor december een uitblinker moeten aanduiden. Met Michael Frey, Arbnor Muja, Calvin Stengs en Vermeeren zijn er vier kandidaten.

Die laatste is de opmerkelijkste naam. Tegen zowel Standard als Westerlo verscheen de zeventienjarige Vermeeren aan de aftrap, waardoor hij zijn aantal basisplaatsen in één klap verdubbeld heeft. Tot twee keer toe deed de controlerende middenvelder het uitstekend, in die mate zelfs dat er hier en daar vergelijkingen met Andres Iniesta opdoken. In november werd Vermeeren trouwens ook al verkozen, toen eveneens op basis van een handvol matchen.

Voor het overige scoorde Frey tegen Standard én Westerlo, pakte Muja geregeld uit met gevaarlijke voorzetten en bleek Stengs eindelijk zijn talent helemaal te ontplooien. Vanuit een meer centrale rol scheert de Nederlander hogere toppen. Voldoende om het tot 'Player of the Month' te schoppen? Dat moeten de Antwerp-supporters bepalen.