Straffe cijfers: Trésor moet in Europa enkel Haaland, Gakpo en Neymar voorlaten

Straffe cijfers: Trésor moet in Europa enkel Haaland, Gakpo en Neymar voorlaten

03-01-2023 22:11
5

In de Jupiler Pro League knallen de kanonnen volgend weekend voor het eerst in het nieuwe kalenderjaar. Voor Mike Trésor wordt het zaak om zijn hoogvorm van voor Nieuwjaar door te trekken. Voorlopig prijkt de assistenkoning van KRC Genk zelfs op Europees vlak in een bijzonder fraai lijstje.

De 23-jarige Trésor was tot nu toe één van de drijvende krachten van een swingend Genk. Vanaf het seizoensbegin tot eind december trof hij zelf vijf keer raak en deelde hij bovendien dertien assists uit. In totaal was Trésor dus achttien keer betrokken bij een Genks competitiedoelpunt. Met dat aantal draait hij ook buiten België helemaal bovenaan mee.

Slechts drie spelers uit de Europese topcompetities hebben hun ploeg op statistisch vlak nog vaker geholpen: Erling Braut Haaland (24 goals en assists), Cody Gakpo (21) en Neymar (20). Niet misselijk om in eenzelfde adem genoemd te worden met de superafwerker van Manchester City, de pas afgeronde toptransfer van Liverpool FC en de dribbelkont van Paris Saint-Germain. Om het verhaal helemaal af te maken voor Trésor: zijn eerste achtervolger in deze samengestelde ranglijst luistert naar de naam van ene Lionel Messi