Infantino ligt wederom onder vuur door selfies bij kist van Pelé

Infantino ligt wederom onder vuur door selfies bij kist van Pelé

03-01-2023 14:24
13

Gianni Infantino ligt wederom onder vuur. De Zwitserse FIFA-baas is bij de open kist van Pelé gespot terwijl hij selfies maakte. Onduidelijk is of Infantino de foto's zelf maakte of dat hem werd gevraagd de foto's te nemen.

De Braziliaanse legende Peléoverleed vorige week en uiteraard was Infantino aanwezig bij de uitvaart, maar hij heeft na afloop veel kritiek gekregen omdat hij al selfiemakend op de foto is gezet. Dat gebeurde enkele meters van de kist van Pelé af. Op sociale media regent het kritiek op Infantino. 'Wat niet kan worden uitgelegd is dat het maken van smileyfoto's zo dicht bij het lichaam van een heldhaftig figuur enorm verkeerd wordt opgepakt. Dit is vreemd en dom gedrag van Infantino, en niet voor de eerste keer', schrijft bijvoorbeeld The Telegraph.

"We gaan elk land vragen om een van hun voetbalstadions naar Pele te vernoemen", zei Infantino tijdens de uitvaart van Pelé. "We zijn hier met groot verdriet. Pelé is eeuwig, een wereldwijd voetbalicoon. Toekomstige generaties moeten weten en onthouden wie Pelé was."