Blind maakte zich onmogelijk bij Ajax: Ging vol chagrijn tekeer, ook naast veld

Blind maakte zich onmogelijk bij Ajax: "Ging vol chagrijn tekeer, ook naast veld"

3 januari - 21:52
10

Nu het contract van Daley Blind bij Ajax verbroken is, kan de flirt met Royal Antwerp FC misschien uitgroeien tot een echte relatie. Dan zal de Nederlander wel een positievere ingesteldheid moeten aannemen. Freek Jansen, Ajax-clubwatcher voor Voetbal International, weet dat chagrijn overheerste bij de 32-jarige verdediger, die vlak voor het WK zijn basisplaats in Amsterdam kwijtraakte.

"Stoorzender is een te groot woord voor Blind, maar ze hebben bij Ajax wel gemerkt dat hij vol chagrijn tekeerging vanaf het moment dat hij wissel kwam te staan", stelt Jansen bij het ESPN-programma Voetbalpraat. Blind zou zijn ploeggenoten ook hebben benadeeld met zijn houding. "Dat was niet alleen zichtbaar op het veld, maar ook in de kleedkamer."

Jansen vergelijkt het gedrag van Blind met de houding van diens goede vriend Davy Klaassen, die ook geregeld op de bank zit bij Ajax. "De houding van Blind en Klaassen is een wereld van verschil. Dat heeft absoluut invloed gehad op de keuze van Ajax (om het contract te ontbinden, nvdr.). Het was niet alleen de keuze van Alfred Schreuder."

Op het trainingskamp in Marbella begin december sprak Jansen met Schreuder over de situatie van Blind. Volgens de journalist was de oefenmeester (ex-Club Brugge) zelfs bereid om de speelwijze van Ajax aan te passen voor Blind. "Daar heeft hij mee gespeeld. Hij heeft ook gedacht aan een ander systeem; misschien het 3-5-2-systeem van Oranje. Dat zijn allemaal afwegingen die Schreuder heeft gemaakt. Die maak je niet als je voor jezelf al hebt bepaald: streep erdoor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie