Mogen Milan-Belgen goudhaantje verwelkomen? 'Vijftien miljoen voor tiener Santos'

Mogen Milan-Belgen goudhaantje verwelkomen? 'Vijftien miljoen voor tiener Santos'

03-01-2023 22:02

AC Milan is erop gebrand om haar Scudetto te verlengen, maar meent dat het daarvoor nog wat bijkomende kwaliteit kan gebruiken. Die hoopt het bij het Braziliaanse Santos FC gevonden te hebben. De onderhandelingen rond de achttienjarige Ângelo Gabriel lopen alvast volop. 

Volgens L'Equipe zou Milan de komende dagen wel eens kunnen uitpakken met de transfer van Gabriel. Achttien is de Braziliaan pas, maar in 2022 werkte hij al 56 (!) wedstrijden af voor topclub Santos. De buitenspeler is dan ook op de radar verschenen van verschillende Europese clubs. I Rossoneri hebben de koe het snelst bij de hoorns gevat.

Naar verluidt wil Milan vijftien miljoen euro neertellen voor Gabriel. Dat is een mooi bedrag, al zou Santos in eerste instantie gemikt hebben op twintig miljoen. Een akkoord is er bijgevolg nog niet, maar aan de andere kant is het water tussen beide partijen niet al te diep. Van de vier Belgen bij Milan lijkt vooral Alexis Saelemaekers het dossier nauwlettend te moeten opvolgen, aangezien Gabriel zowat op zijn positie uit de voeten kan.