OFFICIEEL: Wöber verlaat RB Salzburg en trekt naar Leeds United

OFFICIEEL: Wöber verlaat RB Salzburg en trekt naar Leeds United

03-01-2023 11:15

Maximilian Wöber heeft zijn transfer naar Leeds United te pakken. De voormalig Ajax-verdediger komt over van RB Salzburg en tekent een contract tot medio 2027 op Elland Road.

Beide clubs doen geen uitspraken over de transfersom, al zou het gaan om een bedrag van ruim twaalf miljoen euro, inclusief bonussen. Ajax legde in 2017 bijna acht miljoen euro neer voor Wöber, die in Amsterdam niet wist door te breken. Na 39 officiële wedstrijden vertrok hij voor ruim tien miljoen euro naar Sevilla. Sinds 2019 speelt de inmiddels 24-jarige Oostenrijker voor Salzburg, waar hij een sterke indruk heeft gemaakt.

Wöber legde met Salzburg drie seizoenen op rij beslag op de dubbel in Oostenrijk. Bij Leeds gaat de verdediger samenspelen met Rasmus Kristensen, die ook bij Ajax en Salzburg zijn ploeggenoot was. "Het is absoluut speciaal om naar een grote club met zo'n geschiedenis te komen", zegt Wöber op de clubsite van Leeds. Dat hij Kristensen achterna gaat, is geen toeval. "Ik heb al met hem gesproken, hij vroeg of ik hem weer ging volgen. We waren buren bij onze vorige clubs en nu worden we weer buren."