L'Equipe onder de indruk van Belgen: naast Openda ook Dejaegere in 'Elf v/d week'

L'Equipe onder de indruk van Belgen: naast Openda ook Dejaegere in 'Elf v/d week'

3 januari - 18:15
2

De Franse Ligue 1 is één van die competities die er in het nieuwjaarsweekend meteen weer ingevlogen is. Naar goede gewoonte stelt L'Equipe daags na de laatste wedstrijd zijn 'Elftal van de speeldag' op, in dit geval rond speeldag 17. Twee Belgische vertegenwoordigers hebben hun plekje opgeëist: Brecht Dejaegere en Loïs Openda.

Dat Openda zou worden geselecteerd als diepe spits, stond in de sterren geschreven. Vorige zondag was de zesvoudige Rode Duivel haast in z'n eentje verantwoordelijk voor de eerste seizoensnederlaag van het machtige Paris Saint-Germain. Met een doelpunt en een assist was hij alomtegenwoordig, maar Openda maakte ook op andere vlakken indruk. Zo raakte hij zes ballen in de zestien meter van PSG en veroverde hij daarbovenop ook nog eens vier keer de bal, merkte L'Equipe op.

Centraal op het middenveld heeft de Franse krant nog plek voor een tweede Belgische kracht. Ook Dejaegere was afgelopen weekend namelijk van goudwaarde voor zijn club, Toulouse FC. De ex-speler van KV Kortrijk en KAA Gent zorgde tegen Ajaccio eerst voor de assist op Rafael Ratão, om vervolgens zelf de 2-0-eindstand vast te leggen. Dat betekende meteen ook een belangrijke stap voorwaarts in de strijd om lijfsbehoud. Toulouse is nu opgerukt naar de twaalfde plaats.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie