Rennes, met basisklant Theate en invaller Doku, blijft meedoen om CL na late winst

02-01-2023 23:44
2

Het Belgisch getinte Stade Rennes blijft bovenin meedraaien in de Ligue 1. Tegen OGC Nice viel het winnende doelpunt wel pas in minuut 89: 2-1. Arthur Theate startte in de basis bij de thuisploeg, terwijl Jérémy Doku al voor rust mocht invallen.

Hoewel Doku voor het eerst sinds lang weer helemaal wedstrijdfit is, kan hij voorlopig nog niet rekenen op een basisplek bij Rennes. Onder meer Martin Terrier houdt hem op de bank. De Fransman bewees ook meteen waarom, want na minder dan vijf minuten zette hij zijn elftal al op voorsprong. Nadien volgde echter een geluk bij een ongeluk, althans voor Doku. Tien minuten voor rust moest diezelfde Terrier namelijk geblesseerd naar de kant. De Rode Duivel mocht hem vervangen.

Op dat moment stond het alweer 1-1, want na een dikke twintig minuten had Ross Barkley gelijk gemaakt. Nice leek dat puntje ook over de streep te trekken, tot in het ultieme slot dus. Toen velde Benjamin Bourigeaud alsnog een hard verdict: 2-1. Door die overwinning is Rennes naar de vierde plaats gewipt in de Ligue 1. De tweede plek van RC Lens, die recht geeft op een rechtstreekse deelname aan de Champions League, is slechts zes punten verwijderd.