'Ronaldo kan via speciale clausule naar Newcastle bij Champions League-plaatsing'

'Ronaldo kan via speciale clausule naar Newcastle bij Champions League-plaatsing'

02-01-2023 20:16
2

Cristiano Ronaldo heeft een opmerkelijke clausule op laten nemen in zijn contract bij Al-Nassr. Als Newcastle United zich dit seizoen weet te kwalificeren voor de Champions League, kan hij zich laten verhuren aan de Premier League-club.

Dat weet Marca te melden. Newcastle heeft namelijk dezelfde eigenaren als Al-Nassr, het Saudi-Arabische Public Investment Fund. Het is geen geheim dat Ronaldo zich nog dolgraag wil laten zien op Champions League-niveau. Na zijn exit bij Manchester United kon hij echter geen club vinden die in het miljardenbal acteert.

Ronaldo zal dus stiekem hopen dat Newcastle United dit seizoen in de top-vier eindigt in de Premier League. De Portugees kan zich in dat geval nog één keer laten zien op het hoogste niveau. Ronaldo zou tegen die tijd al 38 jaar oud zijn.

Het is in ieder geval zeker dat de routinier eerst een half jaar bij Al-Nassr gaat voetballen. Zijn presentatie zal spoedig plaatsvinden. Momenteel staat Newcastle derde in de Premier League, met vier punten meer dan nummer vijf Tottenham Hotspur.