Vals gerucht? Aanvaller moet niet wijken voor komst van Ronaldo

Vals gerucht? Aanvaller moet niet wijken voor komst van Ronaldo

02-01-2023 10:22 Laatste update: 10:34

Een opmerkelijk verhaal uit Saudi-Arabië, waar Al Nassr-aanvaller Jaloliddin Masharipov weg zou moeten wegens de komst van Cristiano Ronaldo. Musalli Al Muammar, president bij de club, legt uit hoe de vork in de steel zit.

De 29-jarige Masharipov is sinds 2021 actief bij Al Nassr en speelt zijn wedstrijden met rugnummer zeven. In het geruchtencircuit circuleerde dat de Oezbeek moest vertrekken, omdat hij zijn nummer niet wilde afstaan aan Ronaldo, die sinds zijn periode bij Real Madrid steevast met nummer zeven speelt. Al Muammar ontkent dat Masharipov op de transferlijst is gezet.

Een verandering van rugnummer is volgens de president het gevolg van een afgeketste transfer naar Al-Ahly. "Alles was geregeld, tot Masharipov vroeg of hij kon blijven", zegt Al Muammar tegen SSC Sports. "In de tussentijd was zijn rugnummer gereserveerd voor een andere speler", doelt hij op Ronaldo. "Masharipov heeft nu een nieuw nummer. Hij is blij om met rugnummer 77 te spelen." 

Masharipov vertrekt mogelijk alsnog in januari. Clubs in Saudi-Arabië mogen zeven buitenlandse spelers onder contract hebben staan. Na de komst van Ronaldo telt Al Nassr negen niet-Saudi's in de selectie.