'Trebel hoopt bij Anderlecht te blijven, maar zal dan wel fiks moeten inleveren'

'Trebel hoopt bij Anderlecht te blijven, maar zal dan wel fiks moeten inleveren'

1 januari - 23:08
27

RSC Anderlecht zal de komende weken en maanden een knoop moeten doorhakken rond Adrien Trebel. De Fransman loopt in de zomer uit zijn contract in Brussel, maar wil graag aan boord blijven. Sportief directeur Jesper Fredberg twijfelt echter nog, vooral om financiële redenen. 

Het Nieuwsblad schetst de huidige contractsituatie van Trebel. Medio 2023 is zijn vijfjarige verbintenis bij Anderlecht eindelijk ten einde gekomen. Toen Marc Coucke nog de grote man was in het Astridpark, mocht de middenvelder er een lucratieve, langdurige deal ondertekenen. Met een jaarsalaris van 2,71 miljoen euro is Trebel nu nog steeds de absolute grootverdiener binnen de paars-witte spelersgroep.

Eén ding staat als een paal boven water: vanaf juli wordt (een groot gedeelte van) dat monstersalaris geschrapt. Anderlecht zal immers niet aan dezelfde voorwaarden verlengen met Trebel. Eventueel wil het dat wel aan een (fors) verminderd loon. Fredberg is nog niet helemaal overtuigd of hij daarover om de tafel wil gaan zitten, ook al erkent hij de sportieve meerwaarde van Trebel.

En dan is er natuurlijk nog het gemoed van de 31-jarige Fransman zelf. Als het van hem afhangt, blijft hij lekker in Brussel. Zijn gezin heeft het er goed en bovendien geniet Trebel van zijn rol om de jongeren te begeleiden bij Anderlecht. Hij is ook bereid om financieel in te leveren; de vraag is evenwel in welke mate ... Daar moet in de komende maanden een antwoord op komen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s