PSG toont nul wilskracht, knalprestatie Openda doet de rest in eerste nederlaag

01-01-2023 22:44
9

Paris Saint-Germain is zijn ongeslagen reeks kwijt. Het laatste verlies van de Parijzenaren dateerde van maart 2021, maar zondagavond werd er met 3-1 verloren van RC Lens. Loïs Openda ontpopte zich tot held van de thuisploeg met een doelpunt en een assist.

De grote afwezigen bij PSG waren Lionel Messi en Neymar. De Argentijn was nog niet terug van zijn vakantie en de Braziliaan zat een schorsing uit vanwege een oliedomme rode kaart in het laatste duel van zijn club. Achraf Hakimi stond wel weer terug in de basis na zijn ijzersterke WK met Marokko. Bij tegenstander RC Lens begon Rode Duivel Openda dus in de basiself. Hij zou een bepalende rol gaan vervullen ...

Na vijf minuten spelen was het al raak tijdens de Franse kraker. Vleugelverdediger Przemyslaw Frankowski kwam op en schoot al vroeg in de wedstrijd raak voor RC Lens. Echter was PSG niet onder de indruk, want drie minuten later maakte de twintigjarige Hugo Ekitiké de 1-1. Het Franse talent was de vervanger van Messi en Neymar voorin. Na de turbulente openingsfase leek RC Lens veel gemotiveerder om de winnende goal te maken.

Tijdens de eerste helft moesten de supporters nog op kolderieke wijze in toom gehouden worden, aangezien er twee beveiligers met een volleybalnet het veld op kwamen zodat de spelers niks tegen zich aan kregen. Na 28 minuten was dit weer nodig, aangezien de thuisploeg RC Lens weer op voorsprong kwam. Absolute uitblinker Openda maakte met een prachtige voetbeweging de pijlsnelle counter van zijn team af.

Na rust was het wederom de thuisploeg die de klok sloeg. Ze kwamen een stuk agressiever uit de kleedkamer en dat wierp na twee minuten al zijn vruchten af. Alexis Claude-Maurice schoot de 3-1 binnen en bracht de sterren van PSG daarmee verder in de problemen. In minuut 75 kregen de bezoekers via Pablo Sarabia nog een kans op de gelijkmaker, maar doelman Brice Samba hield met een fantastische redding zijn ploeg op de been.

Voor de Parijzenaren is het dus de eerste keer dat ze in de Ligue 1 verloren sinds maart 2022. PSG is nog wel de koploper, ook al is het gat met de nummer twee RC Lens nu verkleind tot vier punten in plaats van zeven.