Vanderhaeghe denkt aan stap naar het buitenland: In eigen land ondergewaardeerd

Vanderhaeghe denkt aan stap naar het buitenland: "In eigen land ondergewaardeerd"

01-01-2023 16:15
12

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen. Ook voor Yves Vanderhaeghe, die eind oktober werd ontslagen bij KV Oostende. Nu zoekt de trainer naar een nieuwe uitdaging en die lijkt niet in België te gaan liggen.

Dat hij opnieuw werd ontslagen als coach, heeft bij Vanderhaeghe toch sporen nagelaten. "Ook al had ik bij KVO een contract van twee jaar getekend, ook al zaten we nog in een veilige zone. Dat is elke keer weer een duwtje, ja. De West-Vlaamse clubs, op mijn leest zeg maar, hebben mij al ferm ontgoocheld", geeft hij aan in Krant van West-Vlaanderen.

De trainer heeft het intussen wel gezien in ons land en kijkt nu uit naar een uitdaging in het buitenland. "Er waren al een viertal kleine contacten, maar nog niets concreet. Het ziet er wel naar uit dat het nu toch het buitenland zal worden. Dat is al doorgenomen met het gezin. Belgen worden in eigen land toch ondergewaardeerd, ondanks al onze trainersdiploma’s", geeft hij aan.

Als trainer was Vanderhaeghe nog nooit actief in het buitenland. In België was hij als trainer werkzaam voor KV Kortrijk, KV Oostende, KAA Gent en Cercle Brugge.