'Leeds bereikt akkoord met RB Salzburg, verdediger Wöber dicht bij overstap'

'Leeds bereikt akkoord met RB Salzburg, verdediger Wöber dicht bij overstap'

1 januari - 16:45

Leeds United is dicht bij de komst van Maximilian Wöber. De Premier League-club is volgens Fabrizio Romano al rond met RB Salzburg en zou ook al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de Oostenrijkse verdediger.

Volgens Romano betaalt Leeds zo’n twaalf miljoen euro voor de verdediger. Wöber maakte in de zomer van 2017 de overstap naar Ajax voor ongeveer zeven miljoen euro. Hij kon nooit echt overtuigen en werd geen onbetwiste basisspeler. Na een verhuurperiode aan Sevilla, dat hem uiteindelijk overnam, werd hij doorverkocht aan Salzburg. 

Daar is hij een belangrijke schakel. Dit seizoen speelde hij al vijftien duels in de Oostenrijkse competitie. Mocht de transfer uiteindelijk doorgang vinden, dan kan hij zich onder manager Jesse March opmaken voor de strijd om degradatie. Leeds staat namelijk veertiende in de Premier League en heeft slechts drie punten minder dan nummer achttien Wolverhampton Wanderers. Ook zou hij herenigd worden met Rasmus Kristensen, met wie hij samenspeelde bij Ajax. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie