De gevaarlijkste spelmaker op aarde: De Bruyne teisterde vijandelijke box in 2022

De gevaarlijkste spelmaker op aarde: De Bruyne teisterde vijandelijke box in 2022

1 januari - 14:20
9

Ook in 2022 bewees Kevin De Bruyne weer tot de allerbeste voetballers ter wereld te behoren. Met Manchester City schopte hij het tot Premier-League-winnaar. Voor tegenstanders is de Rode Duivel een ware kwelling om tegen te spelen, zo tonen de cijfers aan. Je kan hem werkelijk geen moment uit het oog verliezen.

Traditiegetrouw kruidt statistiekenbureau Squawka de periode rond de jaarwisseling met enkele lijstjes uit het voorbije jaar. Zo werd berekend wie in de top-vijf-competities van Europa over heel 2022 heen de meeste 'penalty area entries' heeft gemaakt. Met die term doelt men op het aantal keren dat een speler met de bal aan de voet in de vijandelijke zestien meter geraakt is óf met een pass een medemaat vond in diezelfde zestien meter.

Een verrassing zal het niet meteen zijn, maar het maakt zijn status er niet minder mooi om: niemand stichtte vaker gevaar in de andere box dan De Bruyne. In totaal zette KDB voor Manchester City 380 keer een 'penalty area entry' op poten. Daar profiteren zijn medespelers uiteraard ten volle, niet in het minst Erling Braut Haaland. De Bruyne laat overigens niet de minsten achter zich. Verderop in de top-tien prijken met onder meer Joshua Kimmich (2e, Bayern München), Trent Alexander-Arnold (3e, Liverpool FC) en Filip Kostic (8e, Juventus) enkele ronkende namen.

Eerder had Squawka overigens al berekend dat De Bruyne ook in een ander lijstje de rest van Europa achter zich laat. Onze landgenoot is samen met Martin Terrier de enige die zowel tien keer binnen de zestien als vijf keer van buiten de rechthoek wist te scoren. Conclusie van het hele verhaal: KDB is levensgevaarlijk voor elke tegenstander.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie