Odegaard in de spotlights: 'Hij bevindt zich op een ander niveau'

01-01-2023 11:44
3

In Engeland gaat het na het duel tussen Brighton & Hove Albion en Arsenal (2-4) voornamelijk over Martin Odegaard. De Noorse middenvelder had met een treffer en een wonderschone assist een grote bijdrage in de overwinning van de koploper.

In de 39e minuut zorgde Odegaard voor de 0-2, alweer zijn zevende doelpunt van het seizoen. Bij de vierde treffer van Arsenal gaf hij een schitterende assist, vanaf de eigen helft, op Gabriel Martinelli. De London Evening Standard is lyrisch. 'Wat een speler. De Noor bevindt zich op dit moment gewoon op een ander niveau.'

Ook The Guardian is zwaar onder de indruk van de voormalig speler van sc Heerenveen en Vitesse. 'Wat een briljante wedstrijd van Odegaard. Hij nam de leiding op het veld met zijn pure klasse en geniale techniek.'

Manager Mikel Arteta is dolblij met het rendement van zijn speler. 'Hij levert op de momenten dat het moet. Vandaag was hij weer zeer belangrijk. We hebben deze zware wedstrijd omgezet in een overwinning en moeten ons nu weer richten op het volgende duel. We moeten blijven doen wat we doen. Steeds kijken wat er beter kan en dat op het veld laten zien. Het is nog heeel, heel veer tot de finish. Maar als ik dan de kleedkamer binnenloop en mijn spelers hoor discussiëren over wat er allemaal nog beter kan. Dat is de juiste houding', aldus de Spanjaard na afloop in gesprek met de BBC.