De Bruyne en Man City sluiten het jaar af met pijnlijk puntenverlies tegen Everton

De Bruyne en Man City sluiten het jaar af met pijnlijk puntenverlies tegen Everton

31-12-2022 18:16
3

Manchester City heeft het jaar 2022 afgesloten met puntenverlies. Het kwam in het eigen Etihad Stadium niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het Everton van Frank Lampard. Daardoor kan Arsenal de voorsprong tot zeven punten brengen.

Manchester City, met Kevin De Bruyne in de basis, had in de beginfase een overwicht waar het te weinig uithaalde, getuige de gemiste kansen van Erling Haaland en Riyad Mahrez, die daarna ook nog om een penalty vroeg. Het juichen liet echter niet lang op zich wachten toen de vrijstaande Haaland een frommeldoelpunt maakte waarmee hij Manchester City de voorsprong bezorgde. De 2-0 viel niet, terwijl Everton nog geen kans gehad had.

De gelijkmaker van Everton kwam dan ook uit het niets. The Toffees counterden zich na de gelijkmaker nadat Demarai Gray de bal werkelijk schitterend achter doelman Ederson krulde. Daardoor moest Manchester City uit een ander vaatje tappen, want de ploeg van Pep Guardiola was in de tweede helft allesbehalve dominant.

In een slotoffensief waren er kansen voor Kevin De Bruyne en Mahrez, maar Everton hield de poorten gesloten en neemt een punt mee naar Goodison Park. 

Overige uitslagen
Bournemouth - Crystal Palace 0-2
Fulham - Southampton 2-1
Newcastle - Leeds 0-0