Stevige kritiek op Ronaldo na transfer: 'Carrière beëindigd met een interview'

Stevige kritiek op Ronaldo na transfer: 'Carrière beëindigd met een interview'

31-12-2022 13:00
4

Gary Neville en Jamie Carragher laten zich uit over de transfer van Cristiano Ronaldo naar Al Nassr. Het tweetal vindt dat de Portugees in Saudi-Arabië diens loopbaan 'triest' afsluit.

"Als je honderden miljoenen euro's investeert in één speler, probeer je voor de langere termijn je competitie te versterken", zegt Neville bij Sky Sports. De voormalig verdediger bij Manchester United vermoedt dat Ronaldo zijn loopbaan liever anders vervolgd had. "Ik kreeg het gevoel dat hij, in ieder geval de rest van dit seizoen, in een van de grote competities in Europa wilde blijven. Dat hij meer doelpunten had willen maken. Hij had het liefst een Champions League-club willen vinden."

Een dergelijke club kwam niet op het pad van Ronaldo. "Het zegt me dat dit aanbod onthutsend groot is. De club in Europa zal niet gekomen zijn voor hem, dit was zijn optie om door te gaan. Dat is wel verdrietig einde. We hebben op het hoogste niveau waarschijnlijk het laatste van Ronaldo gezien." Carragher sluit zich bij Neville aan. "Dit is in bepaalde opzichten inderdaad een triest einde voor hem."

De Liverpool-icoon wijst naar de jarenlange strijd met eeuwige rivaal Lionel Messi. "Ze zijn twee van de grootste spelers ooit, Messi en Ronaldo. Maar Ronaldo heeft zijn carrière beëindigd met een interview met Piers Morgan, terwijl Messi het WK heeft gewonnen. Ronaldo heeft voor de slechtste manier gekozen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie