'Ronaldo 'heel dicht bij' overgang naar Amerika met 'gigantische' voorwaarden'

'Ronaldo 'heel dicht bij' overgang naar Amerika met 'gigantische' voorwaarden'

31-12-2022 12:21
2

Cristiano Ronaldo gaat aan de slag bij Al Nassr, maar had ook naar de Verenigde Staten kunnen verhuizen. Volgens Fabrizio Romano en de Amerikaanse tak van ESPN kon de Portugees naar verschillende clubs uit de Major Soccer League.

Sporting Kansas City, de nummer twaalf van het afgelopen seizoen, was daar één van en had grote plannen om Ronaldo in te lijven, schrijven Romano en journalist Taylor Twellman. De Amerikaanse club zou voor het vernietigende interview van Ronaldo met Piers Morgan - Ronaldo speelde op dat moment nog bij Manchester United - al hebben gesproken met de entourage van de 37-jarige aanvaller. Na het explosieve interview heeft Kansas City naar verluidt nog een concreet gesprek gevoerd over de commerciële vooruitzichten voor Ronaldo in Amerika.

Ronaldo had in de Verenigde Staten een 'gigantisch' salaris kunnen opstrijken. ESPN benadrukt dat een akkoord over het salaris en de commerciële voorwaarden 'enorm dicht bij' was. Toch verkoos Ronaldo een stap naar Saudi-Arabië boven een overgang naar de MLS. "De visie waar Al Nassr mee werkt is inspirerend", zei Ronaldo bij zijn presentatie bij Al Nassr.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie