OFFICIEEL: Club Brugge ziet Arne Engels naar Augsburg vertrekken

OFFICIEEL: Club Brugge ziet Arne Engels naar Augsburg vertrekken

30-12-2022 13:18 Laatste update: 3 januari - 14:04
35

Club Brugge staat op het punt om enkele jonge talenten te zien verkassen. De aflopende contracten van Senne Lammens en Noah Mbamba zorgen al even voor kopbrekers, en nu komt daar het dossier rond Arne Engels bovenop. Die zou dicht bij FC Augsburg staan.

Het Brugse bestuur maakte de laatste jaren van jeugdwerking één van haar stokpaardjes. De knappe resultaten in de UEFA Youth League en met Club NXT in de Challenger Pro League tonen aan dat de landskampioen op het juiste pad zit. Die aanpak heeft echter ook een keerzijde. Een heleboel jeugdproducten van bij Club NXT lopen namelijk in de kijker bij buitenlandse clubs. Dat geldt eveneens voor Engels.

De aanvallende middenvelder zou deze winter de overstap maken naar Augsburg, meldt het lokale Augsburger AllgemeineMet twee doelpunten en zes assists in de Challenger Pro League heeft hij de Duitsers helemaal overtuigd. Bij Augsburg, dat momenteel veertiende staat in de Bundesliga, zou Engels voornamelijk een wissel op de toekomst betekenen.

In Brugge zit Engels in dezelfde situatie als Lammens en Mbamba: alle drie zien ze hun verbintenis aflopen medio 2023 en voorlopig is er nog geen overeenstemming gevonden over een verlenging. Als Club nog een sommetje wil pakken op hen, dringt een verkoop in de wintermercato zich bijgevolg op.

Update: Club NXT heeft het vertrek van Arne Engels naar het Duitse Augsburg nu ook officieel bekendgemaakt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie