Sonck bewaart mooie herinnering aan overleden Pelé: Toen helemaal overvallen

Sonck bewaart mooie herinnering aan overleden Pelé: "Toen helemaal overvallen"

30-12-2022 11:02
0

Eén van de allergrootste voetballers is niet meer. Donderdag geraakte bekend dat Brazilië met Pelé haar meest goddelijke kanarie ooit verloren is. De superster maakte ook in Europa grote indruk, onder meer op ... Wesley Sonck. Die bewaart een wel erg bijzondere herinnering aan hem.

Toen Sonck begin dit millennium de Gouden Schoen 2001 in de wacht sleepte, bleek dat niemand minder dan Pelé het kleinood zou overhandigen. Tijdens het gala was de toenmalige aanvaller van KRC Genk daar totaal niet van op de hoogte; hij focuste vooral op de (uiteindelijk gewonnen) strijd met Gert Verheyen. "Toen ik naar het podium stapte, werd plots omgeroepen dat niemand minder dan Pelé in Oostende was als eregast", herinnert Sonck zich bij Het Laatste Nieuws.

"Hij gaf me de trofee, sprak enkele woordjes Engels om me te feliciteren en gaf me dan een knuffel. Veel meer dan een halve minuut duurde onze ontmoeting dus eigenlijk niet, maar ik heb er wel een prachtige herinnering aan", aldus Sonck, die er nog steeds een foto van bewaart bij hem thuis. Meer contact met de Braziliaanse wereldvoetballer was hem niet gegund. "In de drukte van het moment verloor ik Pelé toen helemaal uit het oog. Ik werd direct voor foto’s en interviews opgeëist en zag hem later op de avond ook niet meer terug. Jammer eigenlijk."

Natuurlijk krijgt ook Sonck de onvermijdelijke vraag voorgeschoteld: was Pelé nu de grootste aller tijden? "Ik heb Pelé zelf nooit zien voetballen, daar ben ik een beetje te jong voor", geeft de oud-spits aan. "Maar ik zag uiteraard beelden van zijn fantastische doelpunten op de wereldbekers. Het moet een kanjer geweest zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie