'Guardiola niet overtuigd, Sergio Gomez moet vrezen voor plek bij Man City'

'Guardiola niet overtuigd, Sergio Gomez moet vrezen voor plek bij Man City'

30-12-2022 18:22
8

RSC Anderlecht nam afgelopen zomer afscheid van Sergio Gomez, die voor zo'n dertien miljoen euro richting Manchester City vertrok. De Spanjaard hoopte daar een nieuwe stap in zijn carrière te kunnen zetten, maar moet stilaan vrezen voor zijn plek bij de club.

Na een goed begin aan zijn avontuur bij Manchester City viel het volledig stil voor Gomez bij The Citizens. Op 11 oktober liep het helemaal mis voor de Spanjaard, die in een duel tegen FC Kopenhagen een domme rode kaart kreeg. Sindsdien komt hij amper aan de bak bij City en moet hij ook stilaan beginnen vrezen voor zijn plek.

Bij The Athletic weet men namelijk dat Pep Guardiola niet helemaal overtuigd is van Gomez, die hij defensief niet sterk genoeg acht. Hij hoopt in januari een nieuwe linksachter in huis te kunnen halen en denkt daarvoor aan onder andere Kieran Tierney van Arsenal en Chelsea-verdediger Ben Chillwell.

Als Man City erin slaagt om een nieuwe linksachter aan te trekken, is de kans groot dat Gomez andere oorden moet opzoeken. Een mogelijke oplossing is een uitleenbeurt aan Girona, de nummer dertien in La Liga en een zusterclub van Man City.