Dries Mertens schiet Galatasaray met openingsgoal naar koppositie in Turkije

29-12-2022 18:10

Galatasaray is sinds donderdagmiddag weer koploper in de Süper Lig van Turkije. Dries Mertens leverde daaraan een belangrijke bijdrage door de 1-0 op zijn naam te schrijven. De Belg opende de score tegen Sivasspor in de 27e minuut met een schot met rechts.

Pas in de tweede helft kwam Sivasspor langszij dankzij een treffer van Erdogan Yesilyurt. Daar bleef het echter niet bij. Baris Yilmaz scoorde 5 minuten in de blessuretijd namelijk de winnende. Yesilyurt, die trefzeker was voor de tegenstander van Galatasaray, ontving in de 9e minuut van de blessuretijd een tweede gele kaart en mocht naar de catacombe vertrekken.

Mertens speelde 14 maal in de Süper Lig dit seizoen en heeft 3 treffers en 1 assist op zijn naam staan. De spits kwam aan de start van het seizoen transfervrij over van het Italiaanse SSC Napoli, waar hij 9 jaar lang de aanval versterkte.