Frey (Antwerp) schildert opnieuw voor goede doel: “Niet zomaar verf op een doek”

Frey (Antwerp) schildert opnieuw voor goede doel: “Niet zomaar verf op een doek”

29-12-2022 10:59
5

Tot donderdag 29 december loopt de actie. Je kan als liefhebber online bieden op de veilingen. Voetbalshirts en andere specials worden ten voordele van Younited community geveild. Eén van die specials is onder andere een schilderij van de boomlange spits van The Great Old. 

Sinds jongs af aan is de spits van Antwerp hobbyschilder. Elke week maakt de Zwitser een nieuw schilderij en die vallen in de smaak. Acteur en grote Antwerp-fan Axel Daeseleire geniet van het werk van Frey. Daeseleire is zelf kunstliefhebber en kan het werk van Frey dus wel smaken. “Ik vind het iets hebben”, klinkt het bij de acteur in Het Laatste Nieuws. “Sowieso is het moedig dat Frey durft te kiezen voor een uitgelijnd figuratief beeld. 't Is niet zomaar wat drippen en smossen en verf tegen een doek gooien. Frey's werk is in mijn ogen meer dan verdienstelijk.”

Of het werk van Frey opnieuw een smak geld oplevert valt nog te zien. Vorig jaar werd zijn werk voor zo’n 5.300 euro verkocht. Toen schilderde de spits een versie van de Antwerpse kathedraal. Dit jaar schilderde de Zwitser een kleurrijk schilderij van een voetballer. Volgens Frey gaat het niet om een zelfportret. Er werd al een bod van 2.500 euro uitgebracht op zijn werk.heeft, gaat het volgens Frey niet om een zelfportret. Inmiddels bracht een kandidaat-koper al een bod van 2.500 euro uit.