Mbappé doet het weer vanaf de stip en redt PSG op ongekende wijze

28-12-2022 23:00
2

Dankzij Kylian Mbappé is Paris Saint-Germain woensdagavond door het oog van de naald gekropen. Zonder Lionel Messi en mede door een rode kaart van Neymar stond het lang 1-1 tegen laagvlieger RC Strasbourg. In de slotfase liet Mbappé echter opnieuw zien dat hij een penaltyspecialist is.

PSG was, op Messi na, gewoon weer compleet tegen Strasbourg na het WK in Qatar. Onder meer Neymar en Kylian Mbappé begonnen in de basis. Het was echter Marquinhos die de openingstreffer maakte voor PSG: hij kopte raak uit een corner, die genomen werd door Neymar.

Na de openingstreffer bleef PSG dominant. De Parijzenaren legden een aantal mooie aanvallen op de mat, maar dat leverde geen goals op. Bij rust stond de brilstand daardoor nog op het scorebord. Vroeg in de tweede helft kreeg Paris Saint-Germain de deksel zelfs op de neus: Marquinhos scoorde weer, maar nu aan de verkeerde kant. De Braziliaan raakte een voorzet van Adrien Thomasson aan, waardoor die doel trof.

Tien minuten na de 1-1 kreeg PSG weer een klap te verwerken. Neymar pakte namelijk op oliedomme wijze een rode kaart. Nog één minuut na zijn eerste gele prent maakte de aanvaller een schwalbe, waardoor hij moest gaan douchen. PSG bleef desondanks jagen op de winnende treffer en die viel ook nog. In de laatste minuut kreeg de Franse kampioen een penalty. Net als in de WK-finale was Mbappé meedogenloos vanaf de stip: 2-1.

Daardoor heeft Paris zijn eerste puntenverlies van de tweede seizoenshelft weten te voorkomen. De kampioen blijft daardoor zeer royaal aan kop staan in Frankrijk. Strasbourg staat momenteel in de degradatiezone.