De Bruyne ziet Haaland opnieuw uitblinken, Noor helpt Man City aan zege

28-12-2022 22:57
3

Manchester City heeft dankzij Erling Haaland een probleemloze zege geboekt op bezoek bij Leeds United. Op Elland Road werd het 1-3, Haaland werd met twee goals de grote man.

City speelde tegen Leeds zijn eerste Premier League-wedstrijd na het WK in Qatar. Nathan Aké begon in de basis bij de bezoekers, terwijl Crysencio Summerville op de bank zat bij Leeds. Manchester City was vanaf de eerste minuut dominant, waardoor de thuisploeg met de rug tegen de muur stond.

In de eerste helft kreeg Jack Grealish drie grote kansen, maar die hielp de man van 117 miljoen allemaal om zeep. Vlak voor rust was echter toch nog raak voor de Premier League-koploper. Rodri tikte de bal in de rebound binnen na een inzet van Riyad Mahrez.

Aan het begin van de tweede helft brak Grealish door de defensie van Leeds heen. Hij besloot het deze keer niet zelf te doen, maar de bal af te leggen op Haaland: 0-2. Diezelfde Haaland was niet veel later weer trefzeker, door de bal strak tegen de touwen te schieten. De Noor brak daarmee een bijzonder record in zijn geboortestad: nog nooit maakte een Premier League-speler zo snel twintig competitiegoals. Haaland had er slechts veertien duels voor nodig.

Struijk deed met een rake kopbal wel nog wat terug voor Leeds. The Peacocks gingen daarna nog op zoek naar de aansluitingstreffer, maar die viel niet meer. Zo werd het uiteindelijk 1-3 bij Leeds-City. De ploeg van Pep Guardiola staat daardoor nu tweede, Leeds vijftiende.