OFFICIEEL: Liverpool heeft 'a late Christmas present' en stelt Gakpo voor

OFFICIEEL: Liverpool heeft 'a late Christmas present' en stelt Gakpo voor

28-12-2022 22:16
1

Alles is afgerond, de transfer is helemaal rond: Cody Gakpo mag zich officieel speler van Liverpool noemen. De aanvaller heeft de medische keuring succesvol doorstaan en gaat met rugnummer 18 spelen. Gakpo heeft ook voor het eerst gereageerd op zijn toptransfer.

Liverpool presenteert Gakpo als 'een laat kerstcadeau'. De voormalig speler van PSV poseert met het Liverpool-shirt bij een kerstboom, wat we eerder al zagen bij de presentatie van Virgil van Dijk. Naar verluidt ontvangt PSV zo'n vijftig miljoen euro voor de Eintovenaar, al doen de clubs geen uitspraken over de bedragen.

In gesprek met de clubkanalen van Liverpool vertelt Gakpo over zijn prachtige transfer. "Ik voel me echt goed, ik ben erg blij om hier te zijn. Ik kijk er naar uit om te beginnen met trainen en te gaan spelen voor deze geweldige club. Ik denk dat dit een geweldige club voor mij is, waar ik kan proberen om te laten zien wat ik kan. Ik wil het team helpen om tot meer mooie momenten te komen, net als ze in de afgelopen jaren al gedaan hebben."

"Voor mij persoonlijk denk ik ook dat het goed is om me hier te ontwikkelen. Bij Liverpool zijn er veel geweldige spelers, van wie ik veel kan leren", gaat een enthousiaste Gakpo verder. "Ik kijk er echt naar uit om op Anfield te spelen. Ik heb veel goede verhalen gehoord over het stadion en de sfeer. Ik kan niet wachten. Het is duidelijk dat ik hier met het team zoveel mogelijk prijzen wil winnen. Ik wil de wereld laten zien wat we als team kunnen doen en wat ik als speler kan doen."

Gakpo zegt ook dankbaar te zijn voor zijn onthaal bij Liverpool. De Oranje-international gaat PSV daardoor verlaten, de club waar hij in de jeugd uitgroeide tot een grote speler.