Moris is trots op Union: “Gedreven door verlangen om steeds te overtreffen”

Moris is trots op Union: “Gedreven door verlangen om steeds te overtreffen”

28-12-2022 16:03
4

Union Saint-Gilloise trekt meteen de lijn door van voor de WK-break. De ploeg van Karel Geraerts won maandag met 3-0 tegen KV Oostende. Een van de uitblinkers van Union is doelman Anthony Moris

De keeper van Union ging in gesprek met Het Nieuwsblad. De doelman is trots op de prestaties van zijn ploeg en ziet andere ploegen sukkelen na de break. “We hebben niks laten liggen, terwijl Club Brugge bijvoorbeeld uitgeschakeld is in de beker en ook punten verloor tegen Leuven”, klinkt het in de krant. 

 2022 is een speciaal jaar voor de club. De absolute doorbraak van vorig jaar lijkt opgevolgd te worden door het jaar van de bevestiging. Groepswinst in de Europa League, kwartfinales in de beker en momenteel staan ze op een tweede plek in de stand. Dat kan tellen… Twee zeges tegen KV Oostende zorgen voor een mooie afsluiter van het jaar 2022. “Of ik verbaasd ben? Dat weet ik niet”, klinkt het bij Moris.

“Als je kijkt naar hetgeen jullie niet kunnen zien, namelijk de inspanningen die we dagelijks leveren, dan is dat niet meteen een verrassing”, vertelt de keeper in het Nieuwsblad. “We worden gedreven door ons constante verlangen om onszelf steeds te overtreffen. Die ingesteldheid verliezen we nooit en we genieten van wat ons overkomt.”