Trebel getuigt over Riemer: “Eist veel energie en hoge pressing bij Anderlecht

Trebel getuigt over Riemer: “Eist veel energie en hoge pressing bij Anderlecht"

28-12-2022 15:14
6

RSC Anderlecht kon maandag voor het eerst onder Brian Riemer winnen. Het eigendoelpunt van Adem Zorgane zorgde voor de absolute verlossing voor paars-wit. Adrien Trebel getuigt over de moeilijke wedstrijd. 

Voorin loopt het moeizaam voor Anderlecht. Paars-wit hoopt dan ook versterking te vinden voor de aanval. Ook Trebel gaf aan dat de wedstrijd nood had aan een flits en onvoorspelbaarheid. "Het was niet gemakkelijk, we konden niet spelen zoals we wilden. Het veld was moeilijk, maar bij momenten hadden we een aantal goede sequenties”, klinkt het bij Trebel. “Ze maakten ons niet echt zorgen. Soms waren we niet precies genoeg in de laatste beweging. Maar we gaven niet op en scoorden dat doelpunt en dat is goed voor ons.”

Trebel gelooft dat de klemtonen van het spel van Anderlecht onder Riemer anders worden gelegd. De Deense coach blaast een nieuwe wind door het Lotto Park met stevige pressing. "Hij is een coach die veel aandringt op het gebruik van energie, op het feit om hoog te drukken”, klinkt het bij Trebel. Tegen een laag blok kan het soms moeilijk zijn om die energie aan de dag te brengen. Dat merkte ook Trebel op. “Vandaag, toen Charleroi aan de wedstrijd begon, stonden ze nogal laag, zodat wij de bal rondreden en zij niet gevaarlijk waren. Maar we wisten dat als we hen ruimte gaven, ze ons pijn zouden doen op de counter. Vooral met Mbenza, die erg snel is.”