Club Brugge-CEO Mannaert bedankt Hoefkens: ''Carl is een Clubman puur sang''

Club Brugge-CEO Mannaert bedankt Hoefkens: ''Carl is een Clubman puur sang''

28-12-2022 13:20
54

Carl Hoefkens is niet meer de trainer van Club Brugge. De samenwerking werd woensdagochtend stopgezet. CEO Vincent Mannaert staat op de Club Brugge-website stil bij de verdiensten van Carl Hoefkens na de aankondiging van het stopzetten van de samenwerking.

''Carl is een Clubman puur sang, vertelde de CEO van Club Brugge. ''Zijn bijdrage en inzet voor Club NXT en als assistent werden enorm gewaardeerd.'' Daarmee refereert Mannaert naar de verdiensten van Hoefkens tijdens zijn andere rollen bij Club Brugge. ''Ook zijn aandeel in de succesvolle Champions League campagne van dit seizoen kan niet worden onderschat'', zei Mannaert verder over de prestatie van de voormalige T1. ''Onze keuzes afgelopen zomer leverden in de Belgische competitie en de Beker van België niet het gewenste spelniveau en resultaat'', lichtte de CEO de keuze tot stopzetten van de samenwerking toe. ''We maken nu werk van de best mogelijke opvolging voor Club'', sloot hij vervolgens af, blikkend naar de toekomst.

Hoefkens trad 1 juli 2022 in dienst van Blauw-Zwart en stond 27 wedstrijden aan het roer. Club Brugge bekleedt momenteel de vierde plek in de Jupiler Pro League met 34 punten uit 18 wedstrijden. Daarmee staat Club Brugge op 12 punten achterstand van koploper KRC Genk