Union raast door Jupiler Pro League: Verbaasd? Dat weet ik niet

Union raast door Jupiler Pro League: "Verbaasd? Dat weet ik niet"

28-12-2022 08:16 Laatste update: 09:12
5

Union is ook dit seizoen weer een uitblinker in de Jupiler Pro League. Het sloot dit kalenderjaar af met een overtuigende 26 op 30. Doelman Anthony Moris is dan ook trots op zijn elftal.

"Of ik verbaasd ben? Dat weet ik niet", reageert Moris bij Het Nieuwsblad. "Als je kijkt naar hetgeen jullie niet kunnen zien, namelijk de inspanningen die we dagelijks leveren, dan is dat niet meteen een verrassing. We hebben onze successen grotendeels te danken aan die werklust. We worden gedreven door ons constante verlangen om onszelf steeds te overtreffen."

In het komende jaar speelt Union achtereenvolgens tegen Anderlecht, Gent én Antwerp. "Daarom was het ook belangrijk dat we met goede intenties meteen weer begonnen na de WK-break. We hebben niks laten liggen, terwijl Brugge bijvoorbeeld uitgeschakeld is in de beker en ook punten verloor tegen Leuven. Het drieluik in januari zal bijzonder zwaar zijn, maar het zijn dit soort wedstrijden waar we van houden", besluit Moris.

Union sluit het kalenderjaar af op de tweede plaats in de Jupiler Pro League. Het staat momenteel op zeven punten van leider KRC Genk.