Antwerp zorgt voor spektakel in het slot en pakt punt na comeback tegen Westerlo

27-12-2022 21:50 Laatste update: 22:25
25

Royal Antwerp FC heeft geen goede zaak kunnen doen na het puntenverlies van KRC Genk en Club Brugge. Op bezoek bij KVC Westerlo leek het op weg naar verlies, maar wist het na een knappe comeback toch nog een punt te pakken. Het werd 3-3.

Met Royal Antwerp FC en KVC Westerlo stonden twee ploegen tegenover elkaar die dit seizoen al toonden aanvallend goed voor de dag te kunnen komen. Dat bewezen ze ook in het wedstrijdbegin, met een partij die goed op en neer ging.

Zowel Antwerp alsWesterlo wisten enkele kansjes bij elkaar te voetballen, zonder de doelmannen ook echter aan het werk te zetten. Het spel werd er ook wat potiger op en we kregen daarop veel kleine foutjes te zien, maar weinig echt goede combinaties.

In het absolute slot kwam die vlotte combinatie er wel en had Antwerp-spits Michael Frey de bal maar in doel te tikken. Westerlo-verdediger Tagir wist met een ultieme tackle het doelpunt te vermijden. Net voor rust kreeg Antwerp uiteindelijk ook het deksel op de neus en bracht Maxim de Cuyper met een olympisch doelpunt de Kemphanen op voorsprong.

Tijdens de rust gaf Toby Alderweireld aan dat de voorsprong van Westerlo absoluut niet verdiend was. Dat leek men ook bij Westerlo gehoord te hebben. Het begon als een speer aan de tweede helft en kwam na enkele minuten, na slecht wegwerken van Alderweireld, op een 2-0 voorsprong via Nicolas Madsen.

Antwerp moest zich herpakken en deed dat ook. Waar Frey er in de eerste helft niet in slaagde om te scoren, deed hij dat in de tweede helft. Na een goede actie van Muja kwam de bal tot bij de Zwitser die niet twijfelde en voor de aansluitingstreffer zorgde.

De bezoekers gingen ook vol op zoek naar die gelijkmaker, wat Westerlo de kans gaf om enkele keren scherp te counteren. Eén van die counters was uiteindelijk ook dodelijk: 3-1 via Fixelles. Antwerp kon pas in het slot de rug weer rechten. Met een knappe uithaal maakte Janssen het vijf minuten voor tijd weer spannend met de 3-2. Enkele minuten later werd het via Calvin Stengs zelfs nog 3-3, de eindstand.