'Blind verdiende megasom bij Ajax, Overmars waagde vorige maand al poging'

'Blind verdiende megasom bij Ajax, Overmars waagde vorige maand al poging'

27-12-2022 23:33
1

Een clausule in het contract van Daley Blind heeft bijgedragen aan een voortijdig vertrek bij Ajax. Het dwong de 32-jarige verdediger, die in de belangstelling van Royal Antwerp FC staat, mede om intern een transfervrije exit aan te vragen.

Het is geen geheim dat Blind in Amsterdam een van de grootverdieners was. Volgens De Telegraaf en Voetbal International zou het contract van Blind bij 24 wedstrijden automatisch verlengd worden onder dezelfde financiële voorwaarden. Naar verluidt verdiende Blind zo'n 4,5 miljoen euro op jaarbasis bij Ajax. Doordat de teller van de linkspoot op negentien duels stond, merkte Blind dat hij op een zijspoor was gezet en zag hij geen andere uitweg dan een vertrek. 

Volgens de ochtendkrant gooide Marc Overmars, technisch directeur bij Royal Antwerp FC, vorige maand al een balletje op. Als Ajax Blind transfervrij wilde laten gaan, zou The Great Old hem graag inlijven. Blind lijkt dan wel in te moeten leveren. Naar verluidt pas hij niet helemaal in het salarishuis van Antwerp, dat ook al dure pionnen zoals Vincent Janssen en Toby Alderweireld op de loonlijst heeft staan. Daarnaast is ook Radja Nainggolan nog niet officieel vertrokken.

Intussen is ook Real Sociedad in de race om Blind te contracteren en zijn er geruchten over Amerikaanse belangstelling. Blind zal snel over zijn toekomst beslissen.