Ondanks verlies blinkt Vandevoordt uit bij KRC Genk: 'Niet de eerste keer'

Ondanks verlies blinkt Vandevoordt uit bij KRC Genk: 'Niet de eerste keer'

27-12-2022 21:01
1

KRC Genk is er niet in geslaagd te goede reeks voor te zetten en ging op bezoek bij KV Kortrijk met 1-0 onderuit. Kortrijk had ook meer doelpunten kunnen scoren, maar Maarten Vandevoordt voorkwam erger.

Voormalig doelman Jacky Mathijssen zag ook dat Genk een beroep kon doen op een sterke Vandevoordt. "De keeper was de beste man op het veld bij KRC Genk", zegt de coach van de Belgische beloften in Het Belang van Limburg.

Het is ook niet de eerste keer dat Vandevoordt Genk uit de nood moest helpen. "Zowel in de beker tegen Anderlecht als in de competitie tegen KV Kortrijk hield hij met verschillende reddingen zijn ploeg overeind, maar jammer genoeg voor hem kon Avenatti binnen de vijf meter volledig vrijgelaten de bal binnen leggen. Anders was Maarten Vandevoordt de 'Man van de Week' geweest bij Racing", zegt Mathijssen.

Toch is er volgens Mathijssen nog geen reden tot paniek bij Genk. "Het was een mindere wedstrijd van Genk, maar naar dit Kortrijk afreizen, dat met Bernd Storck een nieuwe trainer heeft, is nooit gemakkelijk. Dat is even incasseren, maar je moet het ook niet dramatiseren. Gewoon binnen enkele dagen op een realistische manier de terugronde aanpakken", besluit hij.