Antwerp opgelet: 'Blind was dicht bij akkoord met Urawa Red Diamonds'

Antwerp opgelet: 'Blind was dicht bij akkoord met Urawa Red Diamonds'

27-12-2022 18:28
1

Daley Blind was afgelopen oktober dicht bij een akkoord met het Japanse Urawa Red Diamonds, meldt Voetbal International. De transfer ketste op het laatste moment af. Nu wordt Antwerp in verband gebracht met de verdediger.

Ajax en Blind kwamen op tweede kerstdag tot de overeenstemming om het contract van de 32-jarige verdediger te ontbinden. Volgens Nederlandse en Belgische media kan hij aan de slag bij Royal Antwerp FC en Real Sociedad, al had het weinig gespeeld of Blind was naar Japan verkast. Urawa, waar Bryan Linssen actief is, toonde naar verluidt verregaande interesse en Blind zag het avontuur zitten. Het is onduidelijk om welke reden een transfer destijds is afgeketst.

VI schetst dat de bom in november barstte. 'In november kwam het tot een grote knal, waarbij woede en teleurstelling om voorrang vochten. Alfred Schreuder verkoos Owen Wijndal boven Blind als linksback, tot ongenoegen van de speler, die zoveel voor de club had betekend.' 

Danny Blind liet op tweede kerstdag weten niet terug te keren in de raad van commissarissen bij Ajax. 'Het kan dan ook onmogelijk los van elkaar worden gezien, hoewel Danny Blind dat tegen zal spreken', aldus het medium. Naar verluidt is de situatie van Blind junior bij Ajax bepalend geweest voor de beslissing van Blind senior.