De Caluwé over Club Brugge: “Zelf Vanaken kreeg gemor, dat is niet supporteren”

De Caluwé over Club Brugge: “Zelf Vanaken kreeg gemor, dat is niet supporteren”

27-12-2022 14:27
19

De resultaten blijven uit bij Club Brugge en Carl Hoefkens staat onder immense druk. De keuzeheer van Club Brugge werd maandag nog uitgefloten na het gelijkspel tegen Oud-Heverlee Leuven. Sporza-verslaggever Johan de Caluwé geeft zijn kijk op de zaak.

De prestatie van Club Brugge liet gisteren opnieuw te wensen over. Een gelijkspel tegen de nummer elf in de stand verhoogt de druk nog meer op de landskampioen. Dat voel je ook aan het publiek. De Caluwé gelooft dan ook dat Hoefkens zijn tijd op is. "Ik vrees dat het bestuur van Club rekening zal houden met het Brugse publiek", aldus De Caluwé. 

De sfeer in het stadion was al gespannen voor er een bal getrapt werd. Dat is iets wat volgens De Caluwé ook zijn invloed heeft gehad op het spel van blauw-zwart. "De druk heeft volgens mij ook invloed gehad op het spel van Club”, aldus de man van Sporza. “Ze hadden wat pech. Er waren wat misverstanden. Vaak was het net niet. Ook de bekernederlaag tegen STVV zal nog wel meegespeeld hebben. Het gevoel dat het nu móest."

Het Jan Breydel klonk een hele wedstrijd ontevreden. Dat merkte De Caluwé op. "Dat het publiek niet achter de ploeg stond, is eigenlijk on-Brugs. Ik had de indruk dat het meer een cinemapubliek was, met weinig aanmoedigingen en een wat apathische sfeer”, lezen we op Sporza. “Zelfs Vanaken kreeg gemor van het publiek bij een slechte actie. Dat was een beetje respectloos. Dat is niet echt supporteren."